DIAGNOSTICUL COPIILOR CU TSA

  Diagnosticarea tulburării de spectru autist are loc prin observarea comportamentului și nivelului de dezvoltare a copilului. Este important pentru cei care sunt sub observație sau au fost diagnosticați cu TSA, să înceapă intervenția comportamentală cât de repede.
Diagnosticul la copiii mici este adesea un proces format din două etape.

Etapa 1: screening-ul general al dezvoltării în timpul controalelor la medicul pediatru:
Fiecare copil ar trebui să beneficieze de controale periodice la un medic pediatru la 9, 18, 24 și 30 de luni și în special, pentru cei care sunt suspecți de a avea tulburare de spectru autist, la vârsta de 18 și 24 de luni. Ar putea fi necesară o examinare suplimentară dacă un copil prezintă un risc crescut de TSA sau probleme de dezvoltare. Cei cu risc mai mare, sunt copiii care au un membru al familiei cu TSA, sau au comportamente specifice tulburării de spectru autist și cei cu anumite afecțiuni genetice sau care s-au născut cu o greutate foarte mică la naștere.

Experiențele și preocupările părinților sunt foarte importante în procesul de screening pentru copiii mici. Uneori, medicul le va pune părinților întrebări despre comportamentele copilului și va combina aceste răspunsuri cu informații din instrumentele de screening TSA și cu observațiile sale asupra copilului. Copiii care prezintă probleme de dezvoltare în timpul acestui proces de screening vor fi îndrumați pentru o a doua etapă de evaluare.

Etapa 2: Evaluare suplimentară
Această a doua evaluare are loc cu o echipă de medici sau alți profesioniști din domeniul sănătății cu experiență în diagnosticarea TSA.
Această echipă poate include:
- Un psiholog și / sau psihiatru:
- Un neurolog;
- Un logoped.